Na jagody!
Granatowe jagódki, zwane czarnymi, czyli borówki czernice rosną w całej Polsce. Szczególnie bujnie występują na południu kraju, zwłaszcza w Bieszczadach. Rosną w lasach mieszanych
Włosy jak z bajki
Awangardowe koki i drapieżne fryzury pokazał na swym otwarciu nowy Salonik dla Pań i Panów.
Strzyżenie w cenie
Tuż przy placu Bema we Wrocławiu, w miejscu, gdzie jeszcze niedawno była pasmanteria, od tygodnia działa Studio Fryzur Goldwell. Salon działa pod patronatem firmy Goldwell, dlatego
Smażone jarzyny
Składniki: 2 cebule, 2 papryki bez nasion, 6 sparzonych i obranych pomidorów, 4-6 łyżek oliwy lub oleju, 1/2 kg obranych ziemniaków, 4 łyżki oleju, sól, pieprz, 4 roztrzepane jaja
Kalarepa
Kalarepa należy do tej samej rodziny co kalafior. Do Polski trafiła dopiero w XIX w. Ma dużo wartości odżywczych, a najwięcej ich zawierają młode liście kalarepy, które są jadalne. Zawiera białko, błonnik, potas, magnez, wapń, sód, żelazo, fosfor i witaminę C.Zupa z kalarepy
Duńskie marchewki
To absolutnie wyjątkowa przekąska lub przystawka.