WSZYSTKIE GRZYBY W BARSZCZ
Nameko śliskie jak maślaki, wybujałe jak dłoń portobello - nie z lasu, tylko z hodowli. Dzięki nim zaspokoimy apetyt na grzybowy aromat nie tylko jesienią
10 hitów zdrowego jedzenia
Pomidory, szpinak, czosnek, brokuły, czarne jagody, ziarna zbóż, orzechy, łosoś, czerwone wino i zielona herbata - to dziesięć najzdrowszych potraw według amerykańskiego tygodnika "Time". Jedzone (i pite) regularnie, mają nas ochronić przed miażdżycą i niektórymi nowotworami
ŚWIEŻO UPIECZENI
Młodzi dorośli potrafią przyrządzać włoskie pasty, tajską zupę. Ale lepienie pierogów zostawiają babciom i mamom. Uczmy polskiej kuchni już nastolatków
Sam smak
Tylko najlepsze składniki. Tylko świeże warzywa. Tylko wyrafinowana prostota. Przecież gotujesz dla siebie!
WAKACJE NA WSI
Jedzenie latem nie może być skomplikowane ani czasochłonne. A i tak wspomina się je całe życie
PODWÓJNE ŻYCIE TRUSKAWKI
"Na widelczyku srebrnym drżące, / O cichym zmierzchu sprzyjające / Związkowi dusz i ciał"