16 STOŁÓW. TRADYCJA I NOWOCZESNOŚĆ
16 Stołów to miejsce, którym można się pochwalić przed gośćmi z daleka i które oferuje kuchnię opartą na dobrej jakości produktach od lokalnych producentów. Swego czasu uzyskała nawet tytuł "Miejsce inspiracji". W ich menu często można znaleźć np. wieprzowinę rasy puławskiej, jagnięcinę uhruską, sery z Wąwolnicy lub polskie wina. A więc da się pogodzić smaczne z lokalnym. Wystrój lokalu jest bardzo elegancki, a zarazem nowoczesny. Plusem są bardzo wygodne krzesła, a to ważne, jeśli zależy nam na dłuższej wizycie. Rzecz jasna, nie krzesła są najważniejsze, a kuchnia zarządzana przez Piotra Kwiatosza, która łączy staropolskie tradycje z nowoczesnymi trendami. Rzadko się zdarza, że ma się ochotę na wszystkie dania z karty, a w tym lokalu to norma.
4 miliony tekstów od 1989 roku.
Zyskaj dostęp do archiwalnych treści "Gazety Wyborczej".
Znajdź historie, których szukasz.